Fotós felszerelésem

Mit tartogat a fotós táskám?

Sokakat érdekelhet, hogy milyen géppel készítem a képeimet, illetve milyen objektívet teszek fel a fotózásokon. Meg amúgy is... Az ember szeret más táskájában kutakodni.

Fő váznak, azaz amivel a képek 99%-át készítem az egy Canon 6D. Ezt különösebben nem kell magyaráznom. Canon szerelmes vagyok. Amikor válaszúthoz érkeztem pályafutásom elején, akkor egyszerűen többen ajánlották a Canont mint a Nikont. Így kerültem ebbe a táborba. Más márkákat így nem is nagyon szoktam nézegetni, kivéve a filmes Yashica gépeket, ugyan is gyűjtöm őket (talán majd egy másik bejegyzésben erről is írok pár sort). Másod váznak tartok még egy Canon 1200D-t. Ha esetleg egy szürke napon cserben hagyna a 6D.

Mivel én legtöbbször portrékat készítek, így egy Canon 50mm STM-et használok. Tudom-tudom, full frame-en torzít, de hát akkor mire van a Photoshop? Ide tartozik még a másik szerelmem, egy Canon 24-105 f/4 L objektív, ami az én kis mindenesem. Portrékhoz is rengeteget használom. Van még egy Tamron 18-200mm kitobim, amit csak vészhelyzetben használok a Canon1200D másod vázamon.

Ha kültéren készítek portrékat, akkor mindig nálam van a Yongnuo 600EX-RT vakum és annak a távvezérlő egysége. Segítségemet szolgálja kültéri portrékhoz még egy Mikrosatos oktobox (55cmx55cm) is.

Legtöbb fotózásomnál magamnál tartom az Ipademet, hogy arról nézzem az elkészült képeket. Nagyon praktikus, ha közvetlen a kép elkészítése után látom nagyban a nyers képeket.

A legfontosabb dolog majdnem lemaradt... a jegyzetem. Ebbe rajzolom az előre elképzelt világítás beállításait.

 

Ha tetszett a bejegyzésem, kérlek oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Ulz M.

Hozzászólások

hozzászólás

Comments are closed.