Egynapos buszút Plitvicére

Nagypapám megrögzött internetes vásárló lett mióta megtanulta használni a számítógépet. Rengeteget kutakodik a Vaterán (többek között ennek a hobbijának köszönhetem a fényképezőgép gyűjteményem nagy részét), illetve különböző utazási irodák pár napos kirándulásait fürkészi, és néha rábukkan egy-egy kedvező hirdetésre is. Így jutottunk most  ki Horvátországba, a Plitvicei-tavakhoz.

Éjfélre írták ki az indulás idejét, Budapesten a Hősök teréről indultunk. Nehézkesen indult az utazás, mivel a szervezők nem számoltak azzal, hogy a Szent Iván éji programok miatt, lezárták a parkolókat, és egy nagy embermassza között kellett megtalálni az utasokat. Egy órát csúsztunk az indulással, de behoztuk azzal, hogy csak 3 óránként álltunk meg pihenőket tartani. 8 óra utazás után, végre megérkeztünk!

Plitvicei-tavak

Mi volt a legnagyobb hiba, amit elkövettem az utazáson?

Magammal vittem a fotós felszerelésem. Nem, nem olvastad félre. Ahogy megérkeztünk, már láttam, hogy itt semmi esélyem állvánnyal fotózni. Amerre csak néztem, japán turistákat láttam. Nincs velük semmi bajom, de ahogy a szűk hidakon sétáltam a felszerelésemmel, mindig fel akartak lökni. A vízpartot megközelíteni se mertem, mert tudtam, hogy valamelyik sietős turista a tóba fog lökni. Sajnos mivel hajnalban 1 óra csúszással indultunk, így a túrán is tartani kellett a tempót. Természetesen mindig lemaradtam a csoportomtól, és még így is alig tudtam képeket készíteni...

A turisták tömege...

 

Szerencsére a látvány kárpótolt minket. Legközelebbi 24 órás túránkra biztosan nem viszek semmilyen fotós cuccot magammal (ha az nem kimondottan egy fotós túra), mivel nem sikerült olyan képeket lőnöm, amilyeneket szerettem volna.

8 óra túrázás után egy kis pihi

 

Ha ti is egy ilyen utazáson töritek a fejetek, akkor ajánlom, hogy vigyetek magatokkal egy kompakt gépet, és élvezzétek ki a csodálatos táj nyújtotta szépségeket...:)

(Köszönöm az utazást Opa!:) <3)

Hozzászólások

hozzászólás

Comments are closed.